Hjemmelaga mat og barnemat

Lapskaus til heile familien

I dag smalt æ te med hjemmelaga lapskaus! Den ble god og man kan krydre litt ekstra til oss voksne i etterkant

Utrolig greit med mat som kan lage seg litt selv.

lapskaus01

I dag valgte æ å lage den til ca”2″ personer (Den ene fryste jeg ned til guttungen):

  • Potet 6 (alla mandel poteter, de er ikke så veldig store)
  • Gulrot (2 store)
  • Persillerot (1/2)
  • Ytrefilet av storfe (til 1 pers)
  • Gurkemeie (1-2 teskjeer)
  • Kajannepepper (Ekstremt lite, litt på en teskje)
  • Vann (ca 4-5 dl ved start og tilsatt litt undervei under koking)

Koketid ca 1,5 timer på svak varme med lokk- du koker bare så lenge du selv ønsker. Jo lengre, desto mørere blir kjøttet, og mer grøt aktig blir det 😉

Slik gjorde æ d:

Kutta grønnsaker i terninger, lot vannet koke opp mens jeg gjorde det, stekte kjøttet i olje, tilsatte krydder og kasta kjøttet oppi slik at det kokte sammen med resten. Taaaadaa!

Fine med lapskaus er jo at man kan krydre litt selv etter hva man liker. Og veldig fint å lage en stor porsjon når man først er i gang. Kan jo fryses til senere for oss voksne og til barn 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s