Ærlighet er ingen skam

Taaadaaaaaaaa!

Gratulerer! Du har blitt mamma! Du har fått en familie sammen med din bedre halvdel. Nå har DU fått ny sjef i huset. Gi din bedre halvdel mulighet til å sove på sitt eget soverom, hvis dere har muligheten, spesielt hvis du ammer, da er babyen kun avhengig av deg om natten uansett. Så unn din kjære å få lov til å få gjøre litt som de vil, så lenge de hjelper med å avlaste deg på dagen og hjelpe i huset. I starten sover spebarn veldig mye. Og det går stort sett i sove, spise, bleie, sove, spise, bleie.

Mange vil mase på at du skal sove når babyen sover. Men det er ikke alltid like lett når du vet at du bør sette på klessvasken før det blir tomt for klær, du trenger mat, drikke, rydde, vaske, dusje, gå på do, handle inn mat og alt annet enn å sitte fastlenket i sofa med såre brystvorter. Eller brystknopper som vi på fagspråket kaller det så fint.

For meg er det veldig befriende å ta en tur i dusjen, lage middag eller å rydde i huset mens min mann tar seg av babyen. Man føler seg litt fri, selv om man vet at man har kun alt fra 30 min til 120 minutter før poden er sulten igjen. Fokuser heller på å nyte øyeblikkene man sitter med amming, sitter å holder dem når de sover, tilbringer tid med dem mens de sover, og ikke minst, nyt den lille stunden du får for deg selv og nyt dem!

IMG_20150422_163250 (2)

Noen ganger tar det litt tid å amme, og noen ganger har man ikke hjertet til å flytte den lille som sovner ved puppen…

Vær flink til å være til stedet der du er. Tiden går så fort og du vil angre på alt du går glipp av i de øyeblikkene. Nå for knappe minutter siden satt jeg å ammet. Jeg la vekk skrivingen, men ikke like alltid like flink til å legge vekk telefonen. Noe man burde! De små utvikler seg hele tiden og man angrer virkelig på tingene man ikke får med seg.

Han sa “HEI”! Tenk deg lille gutten vår på 1 mnd og 6 dager prøver å si hei! For noen herlige lyder han lager når han prøver å få sagt noe. Og jeg fikk filmet det. Selv om jeg ble helt oppslukt i han og bare fokuserte på han. Så klarte han å gjenta det mens jeg filmet. Herlig å kunne dele med familie også, og ikke bare fortelle det. Fantastisk med teknolologien som er i dag. Man kan dele mens det skjer… DET er også en stor ulempe! Man blir så opptatt av å skulle dokumentere alt…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s