Ærlighet er ingen skam

Hvor er podens bruksanvisning?!

Hadde det bare vært så enkelt! Ja, det er igrunnen det også. Lar du babyen være sjefen i starten, så får du den av han. Internett er en fin veiledning, så bruk det for hva det er verdt.

MEN din mor vet sannsynligvis mer enn det som står der! Alle barn er riktignok forskjellige, men det skader aldri å prøve det som fungerer for andre. Det kan jo hende at det funker på ditt barn, eller i en eller annen form tilnærmet dette.

I fortvilet stund kan det være lurt å legge alt vekk som andre pakker på deg. Du kjenner ditt barn best, og han har nok vist deg hva ha vil. Gå gjennom sjekklista deres en gang, og så gjenta til det roer seg. Babyer er faktisk veldig lette hvis man klarer å slappe av og lytte til dem. Det er bare skrik og kaving for mange. Men som foreldre er alt dette et barn som ivrig prøver å fortelle hva den vil. Er du for treg i oppfatningen, ja da kommer skrik og griningen.

I mitt heldige tilfelle har jeg noen kusiner som nylig har fått små. Ammetåka har enda ikke sletta all info hos dem, så maste høl i huet på dem de første ukene. Godt å ha noen som har noen måneder forsprang. Som nybakt mor har man hele tiden spørsmål og tror man selv vet best. Men når du sitter der med en unge som skriker som nekter å gi seg, kan det være lurt å høre på andre. Din partner seg sannsynligvis hva det kan være.

Trøtt? Sliten? Ja, det kan du skrive opp at jeg er! Da er det til fordel å amme.Dette gir deg en slags rolig rus, og gjør det lettere å falle i søvn. Jeg som våkner av ingenting kan plutselig sove gjennom atombombe på utsiden, og våkner bare hvis guttungen begynner å smatte eller åpner øynene! Det er sprøtt det! Jeg vil bare tilføye at det jeg mener med at din partner ser hva som kan få ungen til å stoppe å skrike, er at de kjenner også barnet deres, og det kan ofte være lettere å finne ut av hva som er galt når man ser på situasjonen utenifra.

Ikke vel? Og som du også sikkert merker at når din bedre halvdel sitter med poden, tenker du at det der nytter ihvertfall ikke nå. Nå er babyen trøtt, eller nå er babyen sulten.

Er man litt tålmodig og flink til å la babyen vise og fortelle deg hva den ønsker, ja så er babyen selve bruksanvisningen.

Takk og lov så har jeg en fantastisk mann å dele dette med. Ikke bare denne store gleden av å ha fått barn sammen, men også dele på ansvaret. Ikke vær kontrollfreak på hvordan partneren din skal gjøre ting. De må lære seg barnet å kjenne på egen måte! Og det som fungerer godt for deg og baby vil ikke alltid fungerer for dem. Tro meg, om du klarer å slappe av og la de ta kontrollen, så vil de garantert spørre deg uansett. Du er nemlig lenket til dette vesenet døgnet rundt og blir faktisk bedre kjent med babyen den første tiden.IMG_20150428_144154 (2)

Hadde parteneren din, eller kan parteneren din gi mat, så vil dette endre seg. Da har dere plutselig 50/50 fordeling. Når man ammer så skal jo dette gjøres alt fra hver 30 minutter til hver ca 120 minutter intervaller. Da er det ikke rart at du selv blir bedre kjent med babyen. Så vær flink å la partner ta babyen på dagtid når du ikke ammer! Dette har jeg allerede nevnt, men kan ikke få sagt det nok. Du gjør deg selv en stor tjeneste. Og dere er jo to om det!

Er du alenemor eller far. WOW! Virkelig WOW! Det hadde jeg aldri klart. Jeg beundrer dere virkelig for det arbeidet dere har helt alene.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s