Ærlighet er ingen skam · Diverse

Må du ikke spise så du eksploderer!

Noen ganger blir jeg veldig bekymret for at han skal ekplodere! Han spiser enormt! Noen ganger tror jeg bare han spiser fordi det er godt eller av prinsipp. Ikke alltid lett å vite. Er selv en storspier, men når poden på 7 måneder spiser mer enn meg selv, da er det grunn til bekymring. Min mann blir alltid bekymret hvis jeg spiser mindre enn han. Så du kan jo tenke deg hvor mye jeg klarer å trykke ned per måltid!

I håp om lengre soveøkter på nettene trøkker jeg i poden mest mulig fast føde på dagtid. Men syntes nå han spiser og våkner like mye. Jeg sover faktisk MYE dårligere nå som nattammingen har trappet litt ned, enn når jeg ammet hver 1,5-2. time hver natt. Nå tar det lang tid før jeg sovner, og når han våkner skal han oftes bare ha smokken.

Jeg er litt sta og prøver å få til en overgang hvor han skal sove minst 3-5 timer i strekk etter jeg selv har lagt meg. Eller i det minste ikke ha mat før da. Å fy da! Jeg er så trøtt om dagen at jeg snart gir opp! Han har kommet i en alder og hvor han begynner å sutre litt hvis han ikke får det som han vil! Og det er ikke mor fornøyd med nå man knapt har sovet i 30 minutter før han våkner og skal sutre for å få pupp. Han er egentlig ikke sulten! Det vil du selv merke etterhvert som han blir eldre. Da er det viktig å ikke gi seg! selv om man aldri er så sint og sliten. Tro meg. Noen ganger har jeg bare lyst å brøle alt jeg har i frustrasjon. Ikke alltid lett å beholde roen når han sutrer på natta.

Gulrota er snart å sove mange timer i strekk og bare 1 amming om natten. DET er drømmen. Nå har vi riktignok 1 amming om natten, men vi sover enda ikke helt frem til da. OG DET ER SÅ FRUSTRERENDE OG SLITSOMT!

Nå må jeg pg få skryte litt av båden poden og oss. Vi har helt ifra starten vært nøye med leggerutiner. Det trenger ikke være veldig avansert har jeg merket, men bare gjøre det samme tingene hver kveld og samme rekkeføkge. Tross alt, så er jo dette små mennesker som forstår mer enn vi tror! En typisk dag for oss er:

Poden våkner kl 07 og vil så gjerne opp og er mildt sagt dritt lei av å sove. Jeg derimot vil ikke opp før tidligst klokken 08. Så sta som jeg er hysjer jeg på han om han begynner å prate, og sier at det er natta litt til. Begynner han å sutre trøster jeg med at jeg forstår at han er lei, men det er natta litt til. Løfte han opp eller gi mat er siste utvei. Mamma skal sove. Han må gjerne få lov til å være våken, men være stille så mamma kan sove. Dette sier jeg gang på gang. Det er noen ganger han sutrer litt, da gidder jeg ikke si noe. Jeg orker ikke at han blir vandt til å få oppmerksomhet for hver minste lyd han lager. Man får jo krysse fingrene for at det ikke tar altfor lang tid denne prosessen! Jeg innbiller meg at etter allerede noen få dager at dette har hjulpet.

Når vi står opp er det tid for bleieskift, endelig! Jeg bytter ikke bleie på natten, men mindre det er bæsjebleie. Som egentlig aldri! Takk og lov for det! Mellom 0830-09 er det tid for litt grøt. Litt leketid og så er han trøtt igjen og skal sove. Noen ganger får han pupp, andre ganger orker han ingenting etter grøten. Så sover han ca 30 minutter. Så er det opp, spiser gjerne ei brødskive eller to med leverpostei. Nei, ingen tenner, men tygger som bare det med gomene. Veldig søtt! Og ja, bare 7 måneder og spiser to brødskiver! Ikke alltid, men veldig ofte! Leketid og sovetid igjen. Han har gjerne en soveøkt til på ca 30 minutter mellom 11-13.

Som oftest er han veldig lett å legge på dagen, som for natten, og ligger nede i sengen min, slik på natten. Når han våkner hører vi det som regel. Om han syntes det tar for lang tid, så roper han på oss og ligger spent og venter på hvem som henter han! Og vi møter et stort smil hver gang vi kommer. Viktig med trygge omgivelser. Han stoler på oss, og føler seg trygg.

Mellom 14-15 er det tid for middag for han, hvis han er veldig sulten. Litt sulten får han ofte bare en smoothie med frukt.

Når klokken er over 15, prøver jeg å unngå at han sover, siden vi begynner leggetid med kveldsgrøt/middag sammen med oss ca kl 17. Avhengig av hva vi selv har til middag. Lager ofte barnevennlig middag som han også kan få.

Når klokken nærmer seg 1730-18 begynner han å bli så trøtt at vi begynner leggerutiner med nattestellet, lesetid, (hvis pappa er hjemme) og så tar mamam eller pappa han ned for å sove. (Om han virker mer sulten legger mamma den lille for å gi pupp.)

Så har vi kvelden for oss selv! Kjærestetid! Frem til jeg selv legger meg, gjerne senest 21, foreløpig. Så spiser  han ett par ganger. Når jeg legger meg, får jeg som regel sove til 2230/24 før det er tid for mat. Så krysser jeg alltid fingrene for at han sover til morgenen, men er som regel en amming midt på natta.

Noen ganger blir jeg oppriktig sjokkert! Noen netter kan han faktisk sove/være uten mat i 4-5 timer! DET er en god følelse det, spesielt når man har hatt noen netter som er ekstra lange. Så tror man søren med det hele er i ferd med å bli slik for alltid. Tenk! Så deilig. Men neida! Neste natt når du går senere i seng enn vanelig, i god tro om at natten blir lik som forrige, DA tar du grundig feil!

Til og med på dagen, jeg som har brukt mange timer av mitt liv allerede på å bysse og vugge den lille i seng, så her om dagen hadde jeg ingen energi å avse, så jeg bare la han i sengen. Jeg fortalte at du er trøtt og skal få lov til å hvile deg litt og det er greit om han sovner. Mens du slapper av går mamma og vasker ferdig gulvet oppe i stuen. Da jeg skulle se til han noen minutter seinere, hadde han SOVNET! Er det mulig?! Tydeligvis. Og så sitter man her og tenker; Hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort dette før?!

Men det er vel noe sant i det de sier om at når mor og barn er klare for forandringer, så gjør de endringer og det funker med en gang. Men vet ikke helt hvor mye sannhet det er i det. Kanskje mer enn trøst om at vi finner det ut når det er på tide. Jeg garanterer deg at du selv sitter med følelsen og tankene om at hvorfor i alle dager har jeg ikke prøvd dette før?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s