Ærlighet er ingen skam · Diverse

Mangelvare!

Har faktisk tenkt litt tilbake på svangerskapskurset vi var på, og har savnet førstehjelpsundervisning! Det er jo ikke akkurat sjeldent at den lile setter melk i vranga når det går litt unna! Tross alt ligger de jo nede mens de drikker melk. Så er jo ikke akkurat merkelig at det går litt feil av og til. Absolutt noe jeg burde få nevnt. Akkurat det samme etter at poden er blitt født, på sykehuset og på barselgruppa på helsehuest bør det vøre fokus på å hold epoden i livet. Selv når ting settes i i halsen! Heldigvis ved en tilfeldighet var dette noe jeg kom på ganske tidlig og leste meg opp. Men kan jo ikke forvente at man skal kunne dette på strak arm når det skjer. Utrolig skummelt når de begynner å hoste. Høres og ser ut som om de skal falle dø om når som helst.

Det som har funket hos oss, bemerk deg selv om at du bør finne bildeforklaring på nett eller annet sted, er å løfte poden opp så rastk man kan, hold armene til poden opp for å klare luftveier, man trenger nødvendigvis ikke klappe på ryggen, det kan forverre saken. Prøv å behov roen! Så lenge de hoseter er det et godt tegn! Da puster de jo og refleksen med å få ting ut og opp funker!

Men hva om de slutter å puste?! Det er skummelt. Opplevd kun en gang til nå, han satt noe mat i halsen. Da er det om å gjør å snu poden opp ned og så riktig vei igjen. Så raskt som mulig. Jeg har holdt han intil brystet mitt og snudd med selv opp ned i stående stilling mens jeg har holdt han. Funker ikke det, så må man snu poden, legg hodet  i hånden din, støtt slik at det blir frie luftveier, hodet til den lille vil være ned mot gulvet, ligger oppover armen din, den andre armen bruker du til å slå mellom skulderbladene til poden.  (LES og se bilder på nett, spør og bli vist av noen som kan det!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s