Ærlighet er ingen skam · Diverse

Ro deg ned!

Det er ikke alltid like lett for verken stor eller liten med forandringer i hverdagen. Første uke i barnehagen gikk veldig greit med innføring. Men så kom alvoret uka etter da det plutselig blir fulle dager i barnehagen. Og heldigvis tenkte jeg så langt og hadde mulighet til å ta den uka fri. Slik at vi da hadde han en full dag, men mulighet for å hente når enn tid han trengte det. Det er tøft for en på 16 mnd og bli overlatt til fremmede i mange timer. De leker sammen, spiser sammen og i tillegg skal han sove uten at mamma og pappa er rett utenfor døra.

Det er mange nye barn, hele 16 barn og 5 voksne er de i barnehagen. Og alle disse barna har jo og foreldre som kommer og går. Det er klart det er mye og stressende for dem.

Så når vi går er det klart at den lille klamrer seg ekstra godt fast og begynner å grine. Men tro meg, det gir seg nesten så fort du er ute av døra. Fordi, de har det gøy i barnehagen. Og det gir dem så mye! Mye mer enn hva vi selv klarer å gi barnet. Det må du som foreldre godta og unne barnet ditt. De lærer ikke bare av nye voksne, men av å være sammen med andre barn.

Så når du henter og barnet ser deg kan man få ganske mange ulike reaksjoner. Jeg blir ofte møtt av gråting og alt er så fælt når mamma kommer. Og hjemme kan jeg ikke forlate poden alene i ett sekund. Jeg kan ikke sette han ned, jeg kan ikke forlate rommet uten at poden kommer løpende i full gråt og som ofte ender opp i raseri. MEN hvordan i alle dager skal han ellers fortelle det?

Selvsagt blir man ekstra sliten av gråt og sinne og at man ikke kan gjøre noe som innebærer at man setter ned barnet eller forlater rommet poden er i. Men etter en kort periode går alt bra og man lever som normalt igjen.

Da er det ekstra viktig at når man er i slike faser at man tar seg tid til barnet, lytter og prøver å sette ord på hva barnet føler. Ut ifra min erfaring hjelper det å si at man forstår at barnet er frustrert og lei seg. Det er lov.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s