Ærlighet er ingen skam · Diverse

Utålmodig ved puppen…. har jeg ikke nok melk!? Overleve puppe maraton på kveldstid …

Skrekk og gru! For et mas det er når det nærmer seg leggetid. Pupp, pupp og mere pupp! Høres dette kjent ut? og mye skriking og en stresset, frustrert og sinna mamma som går med puppan ute og melka kommer liksom ikke. Poden blir bare ikke fornøyd!

Jeg husker dette spesielt fra førstemann. Som vi strevde i perioder. Nå som vi har vært igjennom dette en gang tidligere er jeg litt mer var og rolig når dette skjer. Jeg har innsett og klarer å se tydeligere når disse tegnene på overtrøtthet og puppetrangen nærmer seg. Selvsagt har vi og perioder hvor han bare ikke er fornøyd…Rett og slett umettelig! Og etter en lang dag, ja da tar det tid før melka kommer skikkelig. OG det min kjære mor, DET har vi rett og slett ikke tid til å vente på. Og jo mer poden skriker, jo lengre tid tar det.  

Nå er minsten blitt 3 måneder og jeg merker at melkeproduksjonen har vanskelig for å holde tritt med mengden han spiser. Så jeg har tydd til å starte pumping fra morgen av. Enten mens han da spiser fra den ene siden, eller før han skal spise. Da har jeg alltid melk på lur om han ikke blir mett, eller er klar for å gi melk om han må ha melk med en gang! Og mange ganger sitter jeg å trøster han mens jeg selv stimulerer til at melken skal komme. Da blir han fort fornøyd.

Fordelen med ferskpumpet melk er jo at det kan stå i romtemperatur i 6-8 timer før bruk. Og 3-5 dager i kjøleskap. Har du tint melk som har vært fryst, som helst skal tines over natt. Ja, da bør du bruke den med en gang du varmer den opp. For å bevare den likest mulig om den skulle komme rett fra puppen! NB! OM du vet du skal oppbevare melken i fryst eller nedkjølt tilstand må det gjøres med en gang. Igjen for å bevare likest fersk melk.

Her er jeg heldig med en som synes det er helt ok med kald morsmelk. Så jeg kan pumpe og bare la dem står på kjøkkenbenken. Det samme gjør jeg på trilletur. Jeg har ingenting imot å amme ute blant folk, men av praktiske grunner er det jo enklest med flaske.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s